Min första dagbok

Några urdrag ur min dagbok vid denna tiden för 11 år sedan. Haha!






HOST HOST HOST...

... och godmorgon! Vaknade nyss efter äntligen ha fått sovit lite. Har hostat en vecka nu och ser inget tecken på att den är påväg att gå över. Värst är det på natten, brukar va så med hosta, men i natt var ju hemskt. Visste inte var jag skulle ta vägen. Trodde igår det skulle bli bättre än natten innan så Simon sov över. Han har börjat jobba nu och börjar typ innan klockan sex så jag fick lägga mig på soffan så han skulle kunna sova iallafall. Haha, så tråkigt. Allt med hosta är så tråkigt, och det värsta är nog att INGET hjälper? Typ att inte prata kan ju va bra... Räddningen på det är Gossip girl. Nu har även jag fastnat i det ja. Haha =) Snart klar med säsong 1! Hoppas inte det är en sådan serie som sedan, efter säsong 1, bara spårar ur och blir helt kass?! :S




SE HIT ALLA BOKBESTÄLLARE!

... Ellernått! Haha! Tänkte bara säga; alla ni som sagt er vara intresserade av att köpa min bok: NEJ, JAG HAR INTE GLÖMT ER! Det visade sig bara vara olämpligt att färdigställa en bok sista gymnasietiden och tankarna for iväg på student och allt annat kul, som också bidrog till mycket stress! Boken har legat på hyllan, bokstavligt talat, under en längre tid nu. Kvar återstår rättning av halva boken, något som går relativt snabbt. Nu när allt skoj är över och jag har lov i två veckor hoppas jag att hinna få iväg den på tryck så ni kan får era ex innan sommarens slut, senast! Kan därför fortfarande göra ändringar på min intresselista så står du inte med ere bara att höra av sig så kan vi nog ändra på det!
Tack för ert tålamod! Haha ;D


En dag i Halmstad

Gårdagen spenderades i Halmstad med Simon. Vi hade haft två slödagar och bara legat hemma och degat så kände för att hitta på nått. Dock har jag åkt på världens festaste förkyldning så man kanske inte känner för att göra så mycket då alltid? :) Hade feber kvällen innan med men den försvann fort som tur var. Äh, nu är jag less på att hosta och nysa så tycker det kan försvinna nu.

 

 


Vi började dagen med en snabbtur på stan. Köpte solglasögonen på Jack&Jones som Simon spanat in i Stockholm så han slapp bli bländad på stranden, som efter en tur på Pastahuset blev nästa stopp. Några timmar senare blev det glass och minigolf. Simon vann, men tilläggande börs göras: det var bara med ETT poäng! ;D HIHI. Sedan var tanken att vi skulle åka till Eurostop. Vi skulle bara chilla lite farmors och farfars stuga, som vi parkerat utanför och sådär, men så kom farmor oväntat. Hon bjöd på fika och snart var det inte lönt att shoppa då stängningsdax närmade sig... Aja. Supertrevlig dag! Flera sådana behövs! Nästa gång vinner jag på golfen tror jag minsann!

 


BAL PÅ TYLÖSAND

Ännu en dag då man har vänt heeelt på dygnet. Precis när man återhämtat sig efter studenten vare dags för BAL. Men aaaah, klagar inte. Är så jäkla glad att jag gick! Vilken kväll! :D Såååå över förväntan - allting!

Började fixa mig vid 12. Gjorde allt själv - sminkning och hår. Eller håret gjorde mamma dårå. Men ah, fyra timmar senare kom Hugo med cabben och hämtade upp mig. Han var en riktig gentleman hela kvällen, som spenderades på Tylöhus i Halmstad och bjöd på massa trevligheter. God mat och massa fina människor, som samlades allihopa, en sista gång, någonsin. <3

Här är några av de tusentals bilder som togs under kvällen:































Ah, som sagt! Vilken kväll. Vi dansade till 2. Fötterna värkte så skorna kastades av och fötterna var kolsvarta när vi var hemma i Ljungby igen, framåt halv fyra på morgonen. Oförglömligt! Tack alla som övertalade mig att gå ändå! ;D

STUDENTEN - från natt till eftermiddag (DEL 1 av 2)

Ojjss. Nu ska vi se hur man ska organisera detta? Hmm, från början kanske? Nedan följer ett inlägg som tagit så mycket att jag inte pallar göra klart det. Får bli en "Studenten del 2" en annan dag sen. :D YES NU KÖR VI!

Som jag säkerligen inte var ensam om var det väääldigt svårt att somna i tisdags, då man visste att studentdagen stod på glänt. Alfred letade fram ett gammalt kärt datorspel jag fördrev tid med, för att tänka på annat. HAHA. Knäppt, men det funkade och tillslut blev jag så trött att det fick bli sängen.

Efter 5-6 timmars lätt sömn ringde klockan, 5.30! WOHO! Hade först tänkte ställa den på 5.15 så jag skulle kunna snooza lite men kom sen på att de nog inte skulle behövas, vilket var helt rätt. Man flög ur sängen! WÄJ! Gjorde mig redo; duschade, sminkade mig och hoppade i studentoutfiten sedan bar det av till Viktor där champangefrukost och klassen väntade!



















Efter den gooa frukosten gick vi vidare. Alla tillsammans till skolan - både en första och sista gång. Kändes galet och bilar tutade och stannade för att titta på oss.









Vi fixade lite med ett lakan att pryda flaket med. Lite i sista sekund kan man väl säga?! Efter det blev det fika med mentorerna och mössignering, följt av stipendiumutdelning där JAG blev en av de lyckliga. Så inte väntat! Var typ tredje personen de ropade upp och jag hade knappt fattat vad vi gjorde där. Haha, stod still och väntade ett tag innan jag gick upp. Fick följe av Linnéa och Jonatan som också visat sig framåt under åren. Fick en check på 1000 kronor från Grafiska företagens förbund, som man nog i grunden kan tacka vår lärare Sirje för!















Vi åt sedan en sista måltid med mentorerna. Fin mat, men matlusten var låg. Kan aldrig äta när jag är spänd liksom. Några jordgubbar slank iallafall ner, och jo, endel annat med. Haha =) Efter lunch sysselsatte vi oss sedan med lite lekar. Vi byggde torn av tidningar och körde balongleken. Sistnämda var ingen populär aktivitet då endast fyra deltog. Haha, äsch, har alltid varit rädd för den leken ju. :/ Det blev också lite namnlekar som vi lekt i ettan för att lära känna varandra, följt av land och stad. Vi satt med det sådär till 45 minuter innan utspring, då vi tänkte att det fick vara nog. Koncentrationsförmågan var sååå låg... Konstigt?!









Vi gick och spanade och såg människorna där ute bara bli fler och fler. Helt sjukt. Såg min familj stå där ute, längst fram med mormor och alla. Blev helt till mig och ville bara grååååta. Så fint. Genom fönstrerna såg vi andra klasser springa ut. Vi var nr 10 av 18 - rätt perfekt. Seriöst, skitperfekt ju. Man hann se många och verkligen bli taggad till tusen, samtidigt som man sedan hade lagom tid där ute när vi väl kommit ut. Själva utspringet var ju helt jäkla sjukt! Vilken adrenalinkick! WOHO!















Ooo, vilken känsla att sedan leta upp alla fina människor som kommit för att gratta mig. Kanske de som letade upp mig rättare sagt. :) Fick ett underbart mottagande och trodde nästan nacken skulle gå av av alla snören. Haha. Två reportrar från Smålänningen kom och överraskade mig också. Fy vad gulligt av dem! Stort TACK allihopa som var där och läser detta! <3



















16.30 vart det sedan avmarsch mot torget där flaken väntade på oss. Vi fick inte igång vår musik till en början. Fy vad lamt. Haha men sen jäklar! Wihi.








(Många av bilderna var snodda lite här och där. Hoppas det var OK! Haha =))

FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN!

WÄÄÄÄÄÄÄJ! JAG HAR TAGIT STUDENTEN! = SOMMARLOV PÅ OBESTÄMD TID!!!! Typ... Haha :D Ne men som sagt; tack till alla som förgyllde min dag. Vad vore den utan er liksom?! Tack alla som kom och alla som ville komma men inte kunde ;) HADE EN SKITBRA DAG!!!!! :D <3

 


Ett mer utförligare inlägg kommer givetvis så småning om! :D

SÅ HIMLA REDO! Typ...

Samtliga lektioner är avklarade, betygen är satta och de där 2500 poängen är ihopsamlade. Hemma är huset skinande rent, kanske inte för tillfället då tårtbakning pågår. Annars så; gräsmattan är nyklippt, partytältet på väg upp, garageporten är utbytt och silverskedarna och smyckerna är pustade, liksom fönstrern. Med andra ord: JAG ÄR SÅ REDO FÖR DEN STORA DAGEN! Ska bara fixa naglarna mää, hehe... och ladda alla kameror. WIHIII. Panik.


STUDENTEVENT: Vinbrännbollen

Igår var det dags för den årliga Vinbrännbollen. Jag deltog dock inte. Kände att varken vin (haha) eller brännboll var riktigt min grej. xD Ville inte heller riskera att bli skadad såhär precis innan studenten. Kul att inte kunna springa ut, utan få behöva hoppa ut på kryckor, som nån tvingades göra förra året. Äsch. Jag var iallafall nere och kollade på, vilket också var rätt roande. Kameran joinade givetvis och såhär såg det ut:






















Simon 20 år!

Igår fyllde min kära pojkvänn hela TJUGO år! Gammalt. Haha, ne men. Var nere på stan och fixade den sista presenten igår då jag var ledig. På kvällen åkte vi, jag och hela familjen, och firade honom och våra föräldrar träffades "på riktigt" första gången. Ah, såklart de har träffats innan, men inte så länge liksom. Haha, ah det var en toppenkväll iallafall och familjen fick åka hem utan mig för jag trivdes så bra att jag ville sova över... Hmm, haha. x)








Skattjakten

Igår var det dags för ännu ett studentevent! Har inte skrivit om några tidigare, men heller inte deltagit i nått annat så kanske därför? Haha xD Skattjakten ville jag iallafall vara med på, även om det blev lite omständigt då klassen fattat det som att jag inte ville vara med. Det löste sig genom att jag fick vara chaufför och ta vår bil och därmed blev ju ännu ett "lag" inom laget, vilket kan vara en fördel. Vi fick 2 timmar på oss att hitta.. ah jag vet inte hur många saker, men väldigt många konstiga. Se delar av listan nedan. Haha, det var iallafall en vädligt udda grej som man förmodligen inte gör om. Sjukt skoj!








Oufiten - ninjas.


Man kunde också samla poäng genom att utföra vissa saker. Till exempel föra ett ägg mellan fyra persones munnar och den sista skulle svälja. Haha, mysigt...


En bråkdel av allt vi drog med oss. I påsen nere till höger ligger en död fågel. Vi skulle hitta ett dött djur på vägen - tur då att jag stött på ett tidigare under gårdagen. Haha men FY vad sjukt att plocka det med sig. EEWW. :S

Stockholmsresan!

Tjaa. Nu tänkte jag ta mig i kragen och berätta lite om Stockholmsresan!
Tar det i bilder lite kort och gott:


Resan blev uppskjuten för tåget från Nässjö var för senat. (Det blev Nässjö istället för Alvesta då vi var ute så sent med biljetter att alla med hyfsade priser var slut från Alvesta.) Vi fick ett mail om förseningen, som tillslut uppsteg i 2,5 timmar, innan vi skulle åka. Ändå hade vi bra mycket tid att spendera i Nässjö när vi väl var framme. Passade då på att äta lunch och det enda som hade öppet var pizzeriorna. :P


Hela tiden flyttades tiden fram på skärmarna. Fett seeeegt. Och stan var ju inte öppen för det var söndag. Otur. men men, 13.55 rullade det in på perrongen!


Väl framme i Stockholm checkade vi in på Hotell Sergel Plaza. Tågförseningen gjorde att det var hög tid att byta om direkt typ, så det gjorde vi.


SÅHÄR stiliga blev vi tillsist! ;D


Med lite hjälp av en schysst man (haha som råkade höra vår tveksamhet när det gällde att hoppa av spårvagnen) kom vi fram till BB-huset. Vi fick våra VIP-armband där drinkar och entré till Café Opera ingick. Vi fick även BB-dollar att handla för i VIP-tälten, men sparade dom som ett minne istället. Haha xD


Under halva programmet höll vi oss inne i VIP-tältet, där tak fanns. När det sedan blev uppehåll letade vi oss ut och kom närmre allt.


Hejade på Hanna J och skänkte henne till och med en röst. :)


Hanna J och Amandus blev de två sista kvar i huset - helt rätt enligt mig och Simon.


Direkt efter programmet skyndade vi oss sedan till bussarna som tog oss och de andra VIP-gästerna till Café Opera. På grund av brist på sittplatser, både på inspelningen och där blev vi sjukt trötta i våra klena ryggar. Jag hade inte heller räknat med att stå i fem timmar i streck och därför valt klackar. Haha, sömnen lockade så vi inväntade inte ens deltagarna. Men ah, vi hann se många från fjolårets säsong och kände oss nöjda med att bara fått se stället. Det var fett!


Efter att ha fått värsta skönhetssömnen i Scandics otroligt goa sängar käkade vi en utsökt hotellfrukost. Mmm!


Sedan blev det shopping hela dagen lång. Jag hittade balsmycken (WOHO!) och Simon sina röda byxor - båda sakerna vi haft som mål att hitta. Utöver detta en hel del annat, iallafall Simon. Så ja, efter en asnajs dag på stan bar det av hemåt till lilla Ljungby igen... :)

RSS 2.0