110820 <3 - Var det inte lite ödet?

Idag är det 20 augusti, vilket innebär prick ett år sedan jag och Simon träffades första gången. Antagligen var det dock inte första gången vi såg varandra för vi har gått på samma skolor sedan efter lågstadiet och han är ju bara ett år äldre än mig. Hehe. Men kommer ihåg hur ödet allt var den kvällen. Anna messade och frågade om jag ville småfesta lite hos Ida. Det var sen eftermiddag/tidig kväll och jag kände mig egentligen inte så jätteupplagd för det med så kort varsel, men hamnade där ändå.

Efter ett tag dök en av mina kompisars dåvarande "på-g-kille" upp och han hade sin kompis med sig, och det var ju då Simon. Han hade inte heller känt sig så "festsugen" och mindre sugen till att gå cirka två kilometer till några han inte kände. Höhö. Ändå gjorde han det. Han kom dit, och där var jag. Minns när vi skakade hand och hur vi ganska direkt började snacka och tänk så bra det blev sedan! ;)


En bild från kvällen. Jag i mitten och Simon nere i vänstra hörnet. Haha awe! <3

TURKIET - Bilder från andra fotograferingen

Köpte bara tre av bilderna, tycker dem blev bättre första gången, men här är två:
TURKIET - Bilder från fotograferingen

Äntligen har vi letat reda på fotografen som tog bilder på oss här första kvällen. Slänger in de vi köpte från första tillfället. Blev ett andra också, men de tar vi när vi kommit hem. ;)


TURKIET - Dag 6 - avslutning på topp

Sa jag att de andra restaurangerna var mysiga/supermysiga?  Isåfall var denna superduper mysig! Vår sista kväll i Turkiet avslutades på topp - bokstavligt talat. Vi satt och åt 600 m (?) över havet. Vi blev rekomenderade att besöka detta romantiska stället av en snäll taxichaufför här om dagen. Tänkte som sagt att det kunde vara ett fint avslut på vår resa och vi tog lilla Ludde med oss. Vi köpte honom på Sturup och tanken är att han ska bli vår lilla resekompis. Även Ludde träffade på en kompis på restarangen - en kanin. Haha, lite mysko, men kul idé att ha små kaniner omkringspringande på marken... Hmm... ;)

Kamerans batteri tog slut ganska snabbt, typiskt nog. Tack och lov hade jag mobilen med mig (inte alltid man har det utomlands ju, typ sällan?) så här kommer några mobilbilder så länge:

Underbar kväll <3

TURKIET - Dag 3 - Parasaling

Dagen började fint med strandbesök, liksom gårdagen. Har gångavstånd till en trevlig strand men imorgon tänkte vi nog ta oss till Kleopatrastranden för lite omväxling.

Idag har vi även gjort något utöver det vanliga - testat på parasailing. Förlåt mammorna där hemma, men vi frågade faktiskt om det var farligt, och det var det inte, sa dem ;)
Det var en härlig upplevelse och utsikten var supercool! Dock var det inte så bekvämt, hehe...


TURKIET - Dag 2 och 3 - shopping

Nu är vi nyligen hemkomna efter lite shopping. Både idag och igår har vi varit inne i Bazaarområdet. Hade nästan glömt hur påflugna turkarna är och vi blev indragna i massa butiker. Simon köpte ett par röda converse, en t-shirt och ett lite smycken. Jag fick en klänning och ett par mjukisshorts med mig. Behövde nya  mjukisshorts för har tappat mina här någonstans. Ajaj.
Efter shoppingen båda dagarna satte vi oss på en supermysig, ja, om jag sa att den förra var mysig så var verkligen denna supermysig. Inte så påflugna kypare heller så ännu ett plus för det.


TURKIET - Dag 2 - hamam och BBQ evening

Halloj där! :) En snabb genomgång av vår andra dag i Turkiet kommer här! Har legat vid poolen, suprise? ;D Gjorde även hamam, (turiskt bad) Det fanns inte på vårt hotell så vi blev skjusade till ett ställe i närheten. Först tänkte vi typ; "vad har vi nu utsatt oss för?" x) Men nedå, turkarna tog väl hand om oss och vi är nöjda med de, nästan två timmarna som det tog. :P Kvällen spenderades på hotellet där BBQ-evening pågår. Det serverades en jättegod buffé och jag var tvungen att hämta mer KÖTT. Hoho, det är inte lätt att impa på mig med kött, speciellt inte utomlands, så det gjorde dem bra. ;D Haha, vi blev även fotade av en fotograf, hoppas på att kunna köpa hans bilder imorgon så ni får se. Tror dem blev jättefina :D hihi... Några bilder från kvällen:
TURKIET - Dag 1

Tjohooo! Sitter och svettas i varma Turkiet. Det är galet varmt här, PUH. Men - klagar inte. ;D Hehe... =) Första dagen här har varit toppen. Har legat vid poolen och badat massor. Temperaturen i vattnet är helt perfekt så till och med jag kan bada!

Efter badet och solningen fräschade vi till oss och gick en kvällspromenad. Letade upp en mysig restaurang för att få lite kvällsmat, då vi bara har köpt till frukost på hotellet. Gott gott! Där efter blev vi indragna på ännu en restaurang trots att vi förklarade att vi redan hade ätit. Haha, galna turkar. Jaja, Simon fick iallafall en öl, och jag fick en ros, av min fina. <3
Turkiet imorgon!

Åh, dagen är kommen! Eller inte ännu, utan imorgon ;) Vi lyfter imorgon eftermiddag så den första dagen i Turkiet får vi dock på söndag, men woho! Är vi taggade eller? :D Har längtat så länge, och jobbat så hårt. Mest Simon dårå (A) Även denna resa var en liten vinst så nog kan vi unna oss massa shopping och skoj därnere. Nu tar vi semester på riktigt, även min bok är skickad på tryck nu så heeeelt fri är jag!


FRESH

Har äntligen frächat till designen lite. Behövdes ju verkligen. Blev lite sugen då vi fått hem en ny skärm till vår stationära dator idag, den är asfet och alla bilder blir mycket klarare och finare. Fast fortfarande inte dem jag tog med min nya kamera. Skrev ju nyligen att jag köpt en ny - Nikon D5100. Var inte alls nöjd med den så lämnade tillbaka den. Personalen på Siba, där jag köpte den (skrev Media Markt i förra inlägget, dålig koll, haha) tyckte det var konstigt då alla tyckts vara supernöjda med den. Det visade sig så vara nått fel på just den jag köpt och det gjorde att bilderna blev suddiga och helt mysko. Kunde byta till en annan men valde att ta pengarna tillbaka. Köper den nog om några veckor igen, just nu är jag inte i så stort behov av den. ;)


Detta var det bästa kameran kunde åstadkomma. Eller konstigt var det för ibland blev det helt ok. Vissa blev supermycket mer suddiga men här ser ni bakgrunden.. lite mysko. Så störande när jag hade en sån snygg modell på en sån snygg plats ;P

En liten mix från Allsången


ALLSÅNG PÅ SKANSEN

Tänkte ta och berätta om allsången i stora drag. Jag, Ida, Madde och Hanna drog dit så vi var där lite innan Skansen öppnade. Det är ju alltid så galet mycket människor och jag fick verkligen en chock förra gången när jag var där. Det var för två år sedan och då kom jag typ 8 på morgonen och ba "VA?!" Folk verkligen övernattar utanför för att få bra platser, helt galet.Denna gången var vi på plats strax efter 9, och ja, samma "chock" kom även i år. Det visade sig dock att i princip alla var ute efter sittplatserna och vi haffade ståplatserna framme vid scenen. Fett! Ja, vad kan man liksom säga om dagen? Man gör inte så mycket, mest sitter och väntar på att tiden ska gå. Haha ;D Det är liksom en hel dag man har framför sig, som ska gå innan det drar igång, fast nej, riktigt så är det ändå inte. Repet är i full gång tidigt så det händer saker på scenen hela dagen och vi har ju varandra! ;DVädret började med strålade sol och att man hade legat och solat var svårt och tro när Darin äntrade scenen för att repa. Ja, det var verkligen bara några minuter innan dess Ida sa till mig att det regnade på Gröna Lund (man ser ju dit från Skansen då det ligger så högt upp) Jag hann inte ens vända mig om, från ingenstans kom världens störtskur. Beredda på det värsta försökte vi dra på oss våra regnponchos men lyckades knappt på grund av blåsten. Det var helt sjukt - hela publiken reagerade likadant. Vi letade frustrerat efter något att täcka sig med samtidigt som vi skrattade för det var så komiskt.Måste dock påpeka att vi hade väldigt tur. En av vakterna delade med sig av sitt parasoll så vi fick ändå tak större delen av skuren, men usch. ;) Darin rockade iallafall på, trots regnet och på kvällen blev det fint igen, och det är ju huvudsaken! Ni såg mig säkert i rutan, jag har själv inte kollat på programmet än men har ju förstått att jag syntes några gånger. Tyvärr inte när Darin lät mig sjunga i micken, men men, that's life. HAHA, superbra dag!


RSS 2.0