STOCKHOLM SÖNDAG-MÅNDAG MED MITT HJÄRTA!


Ah, bilden sa la det mesta? Asså fett! Länge sedan jag vann nått nu men nu jäklar. Att sitta i Big Brother-publiken på finalen låter ju rätt fett. Hörde även nått om VIP-gäster. Woho, och Simon och jag som följt det tillsammans och sett näst intill vart enda avsnitt. Och förutom BB-vinsten utnyttjar vi ännu en vinst; en hotellnatt på Scandic med frukost. (Tack mamma! <3) OCH SHOPPING PÅ DET. Tagga! :D

Jag blev anmäld saknad

Haha, en rolig sak jag glömt och berätta om! En dag förra veckan så gick brandlarmet i skolan. Jag hade textkommunikation och satt, tillskillnad från resten av klassen, nere i mac-salen och redigerade ett jobb. I sällskap hade jag dock några klasskompisar som inte hade lektion. När vi sitter där börjar plötsligt brandlarmet ringa ute i korridoren. De springer ut - enkelt för dom ju, som inte har något igång på datorn. Jag uppfattar det som det är lugnt om jag sitter kvar. Det ringer ju faktiskt inte inne i mac-salen utan bara utanför. Min mentor kommer in i klassrummet och jag kollar med honom om det är ok att jag sitter kvar, och det är det.

Jag har hårddisken inkopplad på datorn och hela min gympaväskas innehåll ligger utspritt på bordet. Till slut börjar brandlarmet även ringa i mac-salen men då jag har allt uppe tar jag mig tid och plocka ihop lite efter mig. Kopplade till och med ut min hårddisk och grejer för jag hade ju typ hela mitt liv i den.

Mac-salen ligger helt i andra sidan av skolan än klassrummet där min klass är. Jag tänker inte på det och går ut den vanliga utgången. När jag sedan kommer på att jag ska gå till min klass är det givetvis avspärrat så jag får gå en omväg. Allt detta har tagit tid och brandlarmet har gått länge. När jag till slut kommer till folkmassan hör jag de utrymningsansvariga ropa: "Det är en tjej från mediatrean kvar där inne!" En lärare ropar att jag är anmäld saknad och de är letar efter mig därinne. Jag kollar min mobil och har fått sms "vart är du?" - haha fett seriöst ju??!

Ännu lite tid hinner gå innan jag hittar den ansvariga läraren och sökandet avbryts, men herregud. Vem trodde det var SÅ seriöst? Bra ju, men asså oj...


En öde bild på mac-salen. Ser extra öde ut efter inbrottet. Hmm. Asså ja, vem vill lämna sin hårddisk igång där när sånt händer??!

Toppenhelg med kalas och god mat x3!

Har haft en riktig toppenhelg! Började med att fira kusinen Kajsa i Hölminge. På fredagen vart det marknad i Markaryd med Simon, varpå det blev god mat och födelsedagsfirande för hans mormor. På söndagen vaknade vi åter igen upp till strålande väder så spenderade dagen mestadels ute. Plockade blommor till våra mammor innan vi åkte till min mormor och grillade. :) Mums. Yes, detta var bara en mycket kort summering av helgen. Här kommer lite bilder från kalaset för Kajsa:


Födelsedagsbarnet!


Min kära syster och jag!


Alla barnen hade med badkläder och kände sig manade att gå ner till sjön...


Jag följde med men höll mig på land ;D


... bortsett från vissa andra. Galningar!


Filten skyddar mig från myggorna. Usch, varför finns dom? *sur* ;P


SMILLA <3 sikken liten gosing <3


Inget kalas utan tåååta och kakoj! :)


Kvällspromenad <3

 


Familjen Johansson spårar ur på stan...

I en tur i Halmstads butiker, några av dem, haha, så spårade det ur lite för oss. Det började med att Alicia provade ett par för små glasögon. Snart ville pappa också testa på och vi lämnade Stadiums outlet där de provat. Utbristandes i garv undrade mamma vad som stod på och vi visade bilden. Snart var vi inne igen och tog ännu en bild, vilket sedan fortsatte hela (nästan) förmiddagen. HAHA!


Stadium


Lekia (eller vad nu leksaksaffären heter nu för tiden) xD


Rusta x) Alicia: Men tänk om den startar!!??

The final countdown

Panik! :D Nedräkningen har verkligen börjat på riktigt nu. Igår kom denna feta nedräkningen upp i matsalen. Det pirrar i magen så fort man går förbi den. Känns som om de enda gångerna jag bloggar tar upp detta, men det är verkligen galet. TAGGA STUDENTEN!


Välkomna upp små söta violer!Mina dagar på SVF

Påbörjade för några dagar sen ett inlägg om mina dagar på Södra Vätterbygdens Folkhögskola. Blev visst aldrig klar. Haha, aja, summerar klart nu istället. Lite sent, men ja, förra veckan på onsdagen och torsdagen var jag alltså i Jönköping för att göra två antagningsprov.

 

Onsdagen klockan 07.15 rullade bilen på E4:an N, men först råkade bli E4:an S för glömde svänga av när jag skulle. Haha, hur efterblivit? Startade alltså med en liten felkörning som tog cirka 20 minuter att dra sig ur och sedan blev jag smått stressad. Var inte helt säker på hur man körde till skolan, när man väl var inne i Jönköping, men även det löste sig och jag kom fram 10 minuter innan uppropet. Rätt skillat. =) Började lite segt – jag fanns inte med på listan så det hade blivit nått missförstånd, men jag fick va med ändå. Haha, tur det!

 

 

Journalistlinjen var alltså först ut. Ett allmänbildningstest tog knäcken på mig. Herregud vad oallmänbildad jag är! Eller kanske fler än jag som inte vet vad SE Bankens VD heter? Asså typ sånna frågor var det. Helt stört. Ordtestet gick bättre, och läsförståelsen ännu bättre.

 

När det blev intervjudax fick vi resultaten direkt. Snabbt rättat? Hehe. Hamnade under medel på en, typ medel på en och över medel på en. Under och efter intervjun (och långt innan också) hade jag börjat tveka på om detta var rätt. Tänkte först tacka nej och inte komma till provdagen, men kände att den fick avgöra. Jag tyckte inte det kändes bra så jag tyckte det inte kändes lönt att påbörja sista uppgiften som beräknades ta tre timmar. Ville hellre ladda om batterierna och fokusera på morgondagen, grafisk form och kommunikation, som var mitt förstahandsval.

 

Hela andra dagen kändes roligare. Hade börjat snacka med lite folk och alla var så otroligt snälla. Bytte nummer med någon som gick musiklinjen på skolan och hon med flera tog med mig på en rundtur. Skolan ligger verkligen fint – högt upp på en kulle så man ser över hela Jönköping (typ) ;) Hamnade sedan på hennes rum och drack plötsligt te med typ ytterligare åtta okända pers. ;D Behövde inte alls känna mig ensam, som jag trodde.

 

Vadå galen utsikt? Satt på en rulle och ringde lite samtal hem och berättade om dagen...

 

Dessa tre tjejer tog mig på en rundvandring. Schysst med lamm, gätter och alpackor mitt ute i skogen =)

 

Här bodde jag under natten. Ett enkelt rum, men helt ok. :)

 

Okej, nu till GFK-dagen. Gick ok. Lite samma prov som dagen innan. Utöver det fyra skissprover. Åh, kanske inte just älskar att måla. Typ ett test var att måla av en kille som satt på en stol. 20 minuter fick man. HAHA. No coments. En annan uppgift var att göra ett självporträtt – utan penna. Materialen var ett svart och ett vitt papper, en sax och ett limstift. Sen vare skissa logotyper och en annons och lite så. Blev aldrig helnöjd med nått men kändes okej. Detta fick va som ett litet test tycker jag. Är verkligen inte hela världen om jag inte kommer in. Vet inte ens vad jag hoppas på, men jag har nog insett att ett år off, typ jobba lite, inte vore helt fel. :) Ändå glad att jag tog chansen att åka. Kanske inte så stor grej för många men jag tyckte det var lite läskigt, haha så känns ju bra nu i efterhand när jag klarade av allt det där som lät så skärmmande! ;D

 

Här var ett annat test. Skriva dagbok om den 3 maj 2016. Haha, skumt men skoj!


Första maj - en riktig vårdag!

Vaknade upp med Simon och vi begav oss nästan direkt ut i solen. Låg och stekte hela förmiddagen, tills dess att jag blev för rastlös och kom på att vi borde städa bilen. Har skämt ut mig när jag tatt in folk i den ju, men nu e den som ny! Eller inte riktigt... ;)

På eftermiddagen blev det lite mera sol, glass och Big Brother. Började också packa för imorgon ska jag bege mig till Jönköping. ENSAM. Ska göra följande; köra + hitta till Södra Vätterbygdens Folkhögskola, checka in på ett rum, göra prov för journalistlinjen hela dagen, äta i deras matsal, sova över, vakna upp, äta frukost i deras matsal, göra prov för grafisk form, andas ut, köra hem. Asså ångest för allt. Superläskigt tycker jag men ska ändå bli kul och det kommer hjälpa mig känna av stämningen, vad det är för skola och linjerna, vad jag vill och hur man bor och hela köret. BLAAH. Wish me luck!


Haha, detta var visst den enda bilden jag fick, men ett bevis på bilstädningen!


Najs najs najs. Gröna blad börjar titta fram. Är de dessa min näsa reagerar på? Har gått och nysit hela dagen och det kliar i näsan så jag blir tokig. Har inte kännt av nått tidigare år, men äsch då! =)


På kvällen blev det en kvällspromenad och lite gung på lekparken med Anna! =)


RSS 2.0