Långhelg / Halmstad

Superskönt med en långhelg, som ännu håller på. Försöker få lite saker gjorda nu. :) Letar studentpresenter och lite så. Har sprungit runt i hela Halmstad idag och kollat smyckes - och skoaffärer framför allt. Hittade skor till balen! Är inte helt hundra procent säker på att jag ska ha dom men de var bekväma och billiga så får duga sålänge iallafall. :)

Köpte även ett par gula shorts på HM och lite nagelvård på Kicks. =)



Åkte till Halmstad igår och checkade alltså in hos Ida. Fett länge seeen <3 :( hehe. Hade en liten Darin-kväll och kollade på gamla klipp och blev helt nostalgiska. Här är en bild på coolingarna från dagen med:


Darin till Rix FM!


7 veckor / 17 + 8 dagar kvar!

Halloj. Så har ännu en vecka passerat - ännu en vecka närmre allt skojsigt som ska ske. Bara 7 veckor kvar till studenten. 7 veckor kvar i skolan, och hur många riktiga skoldagar? *räknar på fingrarna och i kalendern* ÄH 17! Och 8 praktikdagar också, utöver det. Men hallååå? Det är ingenting. Har skjutit upp att fixa med inbjudan och sånt för tänkt att det är så länge kvar, men måste slutföra det projektet nu ju. OCH så får man väl börja planera klädsel. Haha skoja har ju börjat med det för länge sedan. Balklänning är också fixad sedan... någon månad tillbaka? För vettni, jag ska gå på balen ändå ju. Tror inte jag skrivit det här? Men nu ere ändrade planer!


Uppskriven på ballistan och balen är betald. Wihu :)


En liten tjuvtitt på balklänningen jag ska bära kan ni la också få då... ^^

En lyckad projektarbetsredovisning!

Sitter här med spänningar i kroppen. Nacke, axlar, rygg... aj aj aj. Blir så bland annat när jag slappnar av och det gör jag nu i och med att projektarbetet är ur världen. Idag hölls redovisningarna. Det tog hårt på mina nerver då jag var sist ut av alla. Dessutom var min redovisning en av redovisningarna tvåorna fick vara med på, så det var fullsatt klassrum. Men, det gick bra och det var superskoj att berätta om arbetet. Drog ut bra på tiden för fick så mycket frågor och folk var intresserade. Blev till och med lite högläsning, inget jag planerat men passade bra in.


Men, bara för att projektarbetet slutar här, slutar inte arbetet med boken. Jag kommer nu trycka upp en begränsad upplaga och sälja till de som vill ha. :) Priset kommer ligga mellan 150 och 200 kronor. Är DU intresserad av ett ex, kontakta mig här eller maila: [email protected] så kanske det går att ordna ;) Boken är 212 sidor lång och omfattar mitt liv, från födelse till och med februari i år. :) Baksidestexten:


Min omtalade hemresa från Stockholm...

Just det. Den där hemresan jag lovade att berätta om. Haha, alltså har redan berättat för så många så är lite trött på det, men men. xD Vaknade upp hos Madde i Åkesberga. Vädret såg ut såhär:



Under natten hade det kommit säkert 15 cm snö och det höll fortfarande på. Madde kollade så att min buss inte var inställd, men det såg inte så ut. När vi hade traskat iväg till bussationen kollade hon igen och då såg det visst annorlunda ut. Ingen buss där inte. Fick ju lite panik eftersom jag hade ett tåg att passa. Vi  försökte leta upp en lösning; kollade andra bussar, ringde Maddes pappa och kollade om han kunde köra in mig, stackarn, inget alternativ tyckte jag. Inget såg ljus ut och jag fick tillslut ringa mamma och be henne boka om mitt tåg. Som TUR var hade jag en ombokningsbar biljett. Har typ aldrig haft det, bara råkade ha det för det av någon anledning blivit billigare. Det måste ju vatt nått fel; hur kan det bli billigare om man har möjlighet att boka om, gentemot om man inte har det? Stört ju. Hon bokade om och i samma sekund kom en buss Madde sa jag kunde hoppa på för att komma in till stationen i Åkersberga.

Fem minuter senare var jag där, men det hjälpte inte jättemycket då allt var inställt där också. "HUR TAR MAN SIG IN TILL STAN?" Hörde jag folk fråga, svaret blev: "Det går inte". Kan inte förklara frustrationen som uppstod när man står där; fylld av behov och bara vill hem. Det var dessutom kallt och jag hade väskor att bära på. Allt var väldigt jobbigt och när till och med Madde säger att hon inte vet hur jag ska göra kändes det tungt.



Tillslut kom jag med en buss, efter att ha väntat ett bra tag. Bussen tog mig till Danderyds sjukhus, alltså en bra bit påväg. Resan dit var inte heller smärtfri för jag satt på helspänn och väntade på nästa problem, som snart kom. Bussen stannade på något ställe där vägen hade slutat skottas. Busschauffören sa att... ne, jag hörde faktiskt inte vad hon sa men många sprang ur bussen, och jag fick en känsla av att jag också skulle göra det. Snabbtänkt och snabbt agerat satt jag på en ny buss. Dubbelkollade om den gick dit jag ville och när svaret var ja, pustade jag ut. Nästa problem: jag skulle vara framme på centralen 8 minuter innan mitt tåg skulle avgå. Ångest? Jo, tack.



Satt återigen på helspänn och mådde illa. Okej, det var inte hela världen om jag missade tåget, men jag skulle få sitta på centralen och vänta i två timmar, och vem vill det? Inte jag! Speciellt heller inte eftersom jag hade planer med Simon. Vi hade tänkt fira halvår med att laga mat och ha en sån där myskväll. Klart jag ville hem mer än någonsin liksom. Jag frågade Madde, när jag satt på tunnelbanan, om jag skulle gå fram eller bak, för att få så nära som möjligt och hon trodde fram. Komiskt att jag utryckte mig "det kanske kan handla om sekunder". Väl framme på centralen tog jag alla mina krafter och kutade mot spåren. Madde hade kollat upp att mitt tåg stod på spår 11, men på skärmarna stod det 10. Precis vad man önskar sig i denna stund. NOT.

Med lite felspringningar befann jag mig tillslut vid spår 10. Ringde mamma och sa att jag nog var rätt, men kanske ändå inte för tåget, som skulle avgå denna minut, skulle till Göteborg. Jag tänkte att mitt tåg mot Malmö kanske kommer efter det, så jag står lugn och väntar. Okej, lugnt var jag väl inte, men jag väntade. När de kör ser jag då mitt tåg på andra sidan. SUPERÅNGEST. Det var nu 3 minuter kvar till avgång och jag fattade ingenting - hur skulle jag ta mig dit? Förklarar för mamma och hon säger att jag ska ge upp och att hon bokar om. En inre kraft i mig växer fram (haha) och jag börjar springa, i hopp om att hitta rätt. Helt sjukt.

Jag springer och springer... Mamma säger snart att klockan passerat avgångstiden men jag vill se det med egna ögon. Tillslut tror jag mig vara nära och springer upp för en trappa. Inte mitt tåg där. Inte det första jag ser iallafall. Jag hör en sån där avblåsning för att ett tåg snart ska köra. Vänder mig om och där ser jag det. MALMÖTÅGET! Om det är rätt är inget jag hinner fundera på utan bara sätter fart diåt. Dörrarna hinner stängas men en man ser mig, en som jobbar på SJ och får upp dörren till mig. Jag är inne och 5 sekunder därpå rullar tåget. Jag har mamma på tråden och är helt galet anfådd och tagen av vad som just händer. Försöker förklara för henne hur sjukt det var, kanske inte så lämpligt att komma in i tyst avdelning? Haha... HERREGUD! Jag har varit med om mycket sånt här men detta var det sjukaste! Han som kollade biljetterna var samma man som öppnat dörren till mig och han bara: "Det var tur att vi var en minut sen, ellerhur? Nu får du aldrig mer klaga på att vi inte alltid håller tiderna." Nej, jag lovar. Ska aldrig klaga mer. PUH!

Finaste överraskningen <3

"Ska vi gå in på mitt rum?" frågade Simon då vi blivit kvar i hans kök ett tag efter att jag kommit dit i fredags. Delade med mig av min fruktansvärda hemresa (ska berätta i ett annat inlägg) och pustade ut ännu en gång att jag äntligen var hemma, hos Simon dessutom. Vi skulle fira ett halvår, eller hade tänkt göra det, med matlagning och lite så, men som sagt; min hemresa ställde till det lite så vi hade lagt ner det. Jag öppnade dörren till hans rum och möttes av detta:









Asså wow, hur söt får man bli? Tack finaste, du vet verkligen hur man får mig glad! :') <3

13/4 STOCKHOLM - DARIN - TACK FÖR MUSIKEN!

Hejsan hoppsan! Så vare måndagmorgon. Tänkte summera helgen lite, eller framför allt berätta om fredagen. 10.30 hoppade jag på tåget mot Stockholm, precis som fem veckor tidigare då jag skulle till Nalen. Även denna gången var syftet med resan Darin, då han skulle medverka i ett tv-program, Tack för musiken.

Väl framme slank jag in på klädbutiken Zara, där jag tidigare spanat in ett par gula byxor. Med mig hem fick jag istället ett par röda. Åh, älskar alla dessa färgade byxor! Hehe.



Mötte sedan Madde och Hanna och gled runt på stan med dom i några timmar. Vi begav oss sedan till Karlaplan, där det blev Donken, och köande på det. Stod ute i regnet i si sådär 45 minuter, vilket resulterade mittenplatserna på rad 4 - helt ok! Nej, mer än ok faktiskt. Såg skitbra och hade nog inte velat flytta fram, eller bak.



Hela inspelningen, var precis som väntat, väldigt rolig. De förklarade dock att det inte skulle vara så mycket omtagningar och "tillgjort" utan bara utspela sig naturligt. Inspelningen varade ändå i två timmar, och programmet som sänds till höst ska bara vara en, så nog får de klippa bort en hel del kul. Det var också så roligt eftersom det gick in på djupet. Vi visste redan svaren på frågorna som ställdes, många iallafall, men här gick de in på djupet. Det bröt intervjun för ett uppträdande lite då och då och blev totalt sex låtar (räknat Money for nothing x 2)

Egentligen fick man ju inte fota, men vad tror ni om mig? Jag + Darin = det blir en hel del bilder. Kanske ska respektera deras önskan om att inte läcka ut med bilder/film ändå, men klart jag vill visa er nånting. Men, det är alltså smygbilder så inget att skryta med, typ! ;)







Fick mig en ny bild med pajken också. Han sitter och jag står så ingen jättevacker, men vadå? En bild med Darin är ändå en bild med Darin och man skiter lite i hur den ser ut. Som jag sa till honom, man kan aldrig få för många bilder med honom ;D



Sov hos Madde och vaknade hem till världens snökaos som resulterade i ett och annat. Tycker nog min hemresa förtjänar ett eget inlägg, så vänta bara. HAHA. Skönt att man kan skratta åt det nu, men ångest ändå lixom...

Ett halvår!

Massa kärlek till mitt hjärta! <3








Mot huvudstaden! Tack för musiken - Darin ;)

Sjukanmällde mig (eller gjorde jag det?) Det här är ett tidsinställt inlägg. Sitter hemma och är lite förkyld och borde sjukanmälla mig imorgon (idag). Eller så skiter jag i det? RÖRIGT! Haha, hur som helst blir det ingen skola för mig för jag är på väg till Stockholm nu. Darin ska medverka i tv-programmet Tack för musiken. Det spelas in ikväll men sänds inte förrän till hösten, palla vänta?! Hehe. Nä men älskar tv-inspelningar och Darin är ju alltid kul att se. ;) HAHA...


PÅSKAFTON

Snön hann smälta lite innan det på eftermiddagen bar av till mormor för det vanliga påskfirandet. Där blev det fika, påskakärringar, äggmålning och påskmiddag. :)

 

Simon och jag matchade fint i våra gula tröjor. Hann minsann införskaffa en ny påsktröja på MQ då det blev en impulsshoppingdag i torsdags! :)

 


En blyg liten påskkärring vid namn Klara =)


Hela gänget samlat, inklusive lillan Smilla =)


Naglarna var påskfixade. Inte supersnyggt med gula naglar, men vad gör man inte för påsken? ;D


Kycklingarna i öronen fick hänga med i år med... x)


"God jul önskar Alicia" ahjo visst... Var man ute kunde man nästan tro att det var julen som firades...

Kul att vakna upp till detta vädret på påskafton...


Påsken närmar sig och jag har påskpyntat!

Wääj. Påsken närmar sig, eller är den redan här kanske? JA, nu är den det och det är nästan min favorithögtid! Det är vår och man har allt kul framför sig! :D Tycker om och påskpynta med. Klär mig alltid gult på påskafton. Oftast gula G-L-A-D P-Å-S-K-naglar och kycklingar i öronen på det. Hehe, så kul jag vet :D Få se om jag pallar med allt det i år. Fick lite smått panik när jag insåg att jag inte har införskaffat något nytt gult för i år och känns ju lite sent att komma på det nu? Har jag tur så köper mamma en tröja från MQ jag spanat in ett par gånger men inte orkat köpa. Hon ska nämligen shoppa i Växjö imorgon, så får hoppas på hon hittar den! =) Fick för mig att påskpynta i trädgården idag iallafall! Vad tycks?! :D xD


3 kilo choklad från Marabou

Är det tur eller otur att man inte äter godis när mamma vunnit ett sånt här påskägg? 3 kilo choklad från Marabou. Haha... vet inte faktiskt, men antagligen tur, eller? ;D


Nöttja + I need Spain-sortering med Anna

Idag ringde klockan 8.15 och jag va nära att bara stänga av som vanligt. Har en tendens att ställa klockan någorluna tidigt för att kunna snooza lite. JAG har blivit en SNOOZMÄNNISKA. Trodde jag aldrig typ. Haha. Innan jag gjorde detta hann jag komma i underfund med att jag skulle köra syrran till mormor och det alltså var därför klockan ringde. 45 minuter senare var vi på väg. Väl framme i Nöttja, där mormor bor, möttes vi av Olgas gröt som stod på bordet, mmm! =) Stannade kvar till eftermiddagen och busade lite med mina små kusiner och åt ännu mer gott. Trevligt!


Fullt fart i mormors trädgård. En 3-åring, en 4-åring, en 6-åring, en 9-åring och en 10-åring (skulle jag tippa på! xD)


Kusin Klara och jag. En bild jag snodde från mormors kamera ;)

Under kvällen kom Anna förbi och vi såg av en slump våra I need Spain saker som legat gömda i några månader. Jao för en himla massa månader sedan tävlade vi i en tävling, och vann inte. Fick dock ett tröstpris - massa random, meningslösa saker märka med I need Spain. Tillsammans satt vi och försökte hitta något typ av användningsområde för sakerna men gjorde knappt någon framgång. Anna blev en kopp rikare och jag blev ägare till en ny t-shirt. (Se bild.) Haha, skrattar högt! Vi passade också på att kolla på Grammisgalan, typ därför hon kom. Haha, ne men det har legat inspelat i vår hårddisk på dvd... ah även det i massa månader. Så ah, en bra kväll! En bra dag! ;D


Redovisningstal och en intervju med en gammal klasskompis!

Större delen av dagen har jag ägnat åt att skriva ett redovisningstal, samt göra en powerpoint till mitt projektarbete. Tog lite längre tid än planerat för när jag väl var klar råkade jag spara filen i nån temporär (?) mapp. Inte ens Alfred kunde plocka fram det och DÅ är det borta. Det var bara att börja om, typ. *suck* Nu är jag klar igen iallafall och det känns najs.

Idag har jag också varit nere på Smålänningen en sväng. Intervjuade Anton, även känd som Mjölby. Vi gick i samma klass på högstadiet men har inte sett honom sedan dess typ, så det vart ju skoj. =) Jag och Hannah, fotograf på Smålänningen, håller på med ett projekt på ungsidorna där vi söker folk med udda hobbys. Anton orienterar och det är la någolunda udda ändå. =) Förra veckan hade vi en ödeluppfödare i studion, vart ju ascoolt! :D Fick även en tjuvtitt på morgondagens bilaga - mitt reportage om var unga får jobb, blev huvudnyhet. Så roligt! :D




Darin i Nyhetsmorgon

Ni missade väl inte Darin i Nyhetsmorgon imorse? Jag gjorde inte det men råkade ni göra det kan jag länka er klippen här. ;) Han körde en helt ny låt faktiskt, grymt! :D Och intervjun va kul med. De blickade tillbaka på hans karriär och pratade om hur länge sedan det var, 8 år. Tycker det är så sjukt, för varje gång jag hör det. Alltså, ÅTTA ÅR? Vet ni hur länge det är? Ah, alltså... har inga ord längre.

 

 

 


RSS 2.0